Monday, September 24, 2018

Balik Semula ke Blogspot

Aku bermula dengan kadoridesuyo.blogspot.com
Gambar-gambar aku hostkan di photobucket
Kemudian berpindah ke Wordpress dengan domain baru kadri.my
Konon-konon aku boleh uruskan sendiri blog.

Lama kemudian, photobucket dah tak bagi pautan percuma.
Jadi, banyak foto aku keluar kotak hitam saja.
Geram.
Kalau guna blogspot, rasanya foto tanpa had.
Kemudian, aku rasa macam susah nak buat entri dalam wordpress.
Kena login sana sini.

Lagipun, google dah banyak produk yang boleh dipautkan hanya dengan satu akaun.
Jadi, aku rasa dengan kesibukan aku, aku boleh uruskan dengan mudah.
Drive, Calendar, Sheet, Page, semua ada dah bawah Google.

Jadi, aku amik keputusan pindah semula ke blogspot.
Dah setahun lebih aku rancang nak pindahkan.
Cuma baharu minggu ini ada masa nak fokus dan buat proses pindahan.

Hari ini sahaja kerja dok nyahkan spam-spam yang bersarang dalam komen.

Jadi blog aku ni boleh dicapai melalui kadri.my  atau kadoridesu.blogspot.com
kalau masukkan kadri.my, dia akan redirect ke blogspot
senang nama url pendek, lagipun baru ada umph! kan

yosh! kore kara buroggu wo kaki tsudzukimashou!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...